• Alinenkatu 9, 23500 Uusikaupunki
  • 044 070 2101
  • tanja.runola@siivosenkukkapirtti.fi

Ensiohjeita vainajan omaisille

"Maasta sinä olet tullut, ja maaksi sinun pitää jälleen tuleman."

Kuoleman sattuessa on surunkin keskellä ryhdyttävä tekemään käytännön valmisteluja hautaamisen järjestämiseksi. Hautaustoimistomme auttaa teitä hoitamaan sovittaessa kaiken puolestanne. Vainajan oma seurakunta auttaa myös surutyössä.

Hautaukseen liittyviä asioita voidaan aloittaa hoitamaan ennen kuin hautauslupa on tullut. Lääketieteellisen kuolemansyyn selvittäminen on omaisille vapaa kustannuksista, sillä sairaala tai terveyskeskus vastaa kaikista kuluista joita lääketieteellinen ruumiinavaus aiheuttaa.

Tarvitaanko kuolintodistusta viranomaisten kanssa asioidessa? Et tarvitse. Virkateitse maistraattiin toimitettava kuolintieto kirjataan väestötietojärjestelmään, josta se välittyy seurakuntaan, Kelaan sekä useimpiin pankkeihin.

Täältä löydät Suomen Hautaustoimistojen liiton ohjeet (pdf)

Ota yhteyttä »

Kun suru yllättää

Hautaustoimistomme huolehtii toivomustenne mukaisesti yhteydet tarvittaviin tahoihin hautauksen järjestämiseksi. Varaamme ajan, paikan sekä eri toimittajat hautaustilaisuuteen.

Valitsemme yhdessä arkun ja tarvittaessa uurnan. Huolehdimme vainajan pukemisesta, arkkuunlaitosta sekä kuljetuksista.

Järjestämme myös muistotilaisuuden, kukkalaitteet, hautamuistomerkkiasiat ja perunkirjoituksen.

Noudatamme Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n ammattisääntöjä

Kunnioitamme jokaisen uskontoa ja tapoja. Noudatamme työssämme Suomen Hautaustoimistojen Liitto ry:n jäsenliikkeiden sääntöjä:

  • noudatamme ehdotonta vaitiolovelvollisuutta
  • kohtelemme surevaa perhettä olosuhteiden vaatimalla kunnioituksella
  • hautaustoimiston omistajan ja palveluksessamme olevien henkilöiden käytös ei saa antaa epäedullista kuvaa meistä eikä ammattikunnastamme